Workshop – Behandelen negatief zelfbeeld

Hoe kan je cliënten helpen een positief zelfbeeld op te bouwen? En wanneer besteed je hier tijdens je behandeling aandacht aan? Manja de Neef, auteur van het zelfhulpboek Negatief zelfbeeld, vertelt je er alles over tijdens deze workshop. En je gaat zelf aan de slag met oefeningen en demonstraties.

Een negatief zelfbeeld gaat, als je er niets aan doet, een leven lang mee. Het leidt tot nare negatieve emoties en maakt kwetsbaar. Mensen met een negatief zelfbeeld lopen een grotere kans psychische klachten te ontwikkelen. Bovendien kan de zelfbeeldproblematiek de behandeling van de andere klachten flink belemmeren. Alle reden dus om er in je behandeling aandacht aan te besteden.
In deze workshop legt Manja de Neef uit hoe je je cliënten kunt helpen een positief zelfbeeld op te bouwen door ze te leren anders naar zichzelf te kijken, door ze te stimuleren ander, nieuw gedrag te ontwikkelen en door met ze te zoeken naar een manier om het negatieve zelfbeeld tot zwijgen te brengen. Het wordt een gevarieerde workshop met uitleg, oefeningen en demonstraties.

 

Over de spreker

Manja de Neef is docent bij RINO A’dam en was tot haar pensionering opleider en supervisor van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt). Zij schreef onder meer het zelfhulpboek Negatief zelfbeeld (Boom, 2010) en het therapeutenboek Negatief zelfbeeld behandelen; tips en tools voor therapeuten (Boom, 2018).

 

Praktische informatie

Deze workshop vindt plaats op maandagavond 23 mei 2022 van 19.30 tot 21.30 uur in Utrecht.
De inloop is vanaf 19.00 uur.

 

Locatie

De locatie is SIF (Social Impact Factory), Vredenburg 40, 3511 BD in Utrecht.

 

Kosten

€ 10 voor NIP-leden

€ 75 voor niet NIP-leden

 

Aanmelden

U kunt zich niet meer inschrijven.

 

 

Organisatie: Sectie Startende Psychologen
Locatie: SIF te Utrecht