NIP-Webinar ‘Wat is een effectieve gedragsinterventie?’

Webinar ‘Wat is een effectieve gedragsinterventie?’ En vooral: hoe meten we dat?
Een NIP- Webinar door Sociaal Psycholoog dr. Michael Vliek

De 1 ½ meter samenleving komt op ons af. Maar hoe geven we de omgeving vorm zodat de 1 ½ meter samenleving kan functioneren? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich ook daadwerkelijk houdt aan de 1 ½ meter regel? Met andere woorden, hoe weten we welke gedragsinterventies effectief zijn?

In dit webinar wordt eerst kort stilgestaan bij de vraag welke factoren van invloed zijn op de effectiviteit van een gedragsinterventie. Maar, zoals de Engelsen zeggen: “the proof is in the pudding”. We zullen, met andere woorden, het doelgedrag moeten meten om uiteindelijk te kunnen bepalen of onze interventie daadwerkelijk effectief was. En hier wordt het ingewikkeld. Want hoe meet je die effectiviteit precies? En wanneer is een interventie eigenlijk ‘geslaagd’?

Met dit webinar hopen we deelnemers te inspireren en bewust te maken van de complexiteit van gedragsverandering.

 

Over de spreker

Michael Vliek (PhD) heeft jarenlange ervaring op het gebied van gedragsverandering. Aan de Universiteit van Amsterdam gaf hij de mastertrack Gedragsbeïnvloeding vorm en doceerde hij op het gebied van sociale beïnvloeding, toegepaste sociale psychologie en groepsdynamische processen. Hij is (co)auteur van diverse tekstboeken op het gebied van gedragsbeïnvloeding, zoals The psychology of influence (Routledge, 2017) en Social psychology in action (Springer, 2019). Verder geeft hij advies op het gebied van gedragsverandering voor diverse organisaties in Nederland, en is medeoprichter van gedragsbeïnvloedingsbureau Praktitektur in Duitsland.

 

Wanneer

Vrijdag 29 mei van 15.00 – 15.30 uur

 

Terugkijken

Het Webinar is na afloop door NIP-leden terug te kijken via www.psynip.nl/webinars

 

Aanmelden

Dit Webinar is gratis toegankelijk voor eenieder die geïnteresseerd is in of werkt met gedragsverandering. Aanmelden kan hier.

 

 

Organisatie: NIP
Locatie: Webinar 29 mei van 15.00 – 15.30 uur