Webinar WAG: Vaders in beeld

Maandag 23 mei van 20.00-21.00 uur vindt de volgende bijeenkomst van de werkgroep WAG van het NIP plaats.
Vaders hebben een unieke rol in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Toch wordt in onderzoek nog vaak naar de moeder-kindinteractie gekeken. En ook in zorg en/of onderwijs richten we ons nog niet altijd op moeders en vaders. Wat is dan die unieke bijdrage van vaders en wat zijn hun behoeften, gedachten en voorkeuren rondom het ouderschap?

 

Programma

In dit webinar gaat Evelien Dirks in op de unieke rol van vaders in de opvoeding van jonge kinderen (0-4 jarigen). Zij doet dit aan de hand van recente onderzoeken gericht op vaders in het algemeen en zal een klein uitstapje maken naar haar onderzoek gericht op vaders van dove en slechthorende kinderen.

Spreker

Evelien Dirks is ontwikkelingspsychologe en werkzaam als senior onderzoeker bij de NSDSK. Haar onderzoek richt zich op de ontwikkeling van jonge kinderen binnen de context van de ouder-kindinteractie. Zij is betrokken bij de ontwikkeling van boeken, spelmateriaal, cursussen, apps, en video’s gericht op dove en slechthorende kinderen, hun ouders en professionals. Daarnaast is zij werkzaam als docent bij de Universiteit Utrecht op de afdeling ontwikkelingspsychologie.
Ben je er ook bij? Meld je hieronder aan.

 

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd voor Kinder- en Jeugdpsychologen NIP, Orthopedagoog Generalist  NVO

Deelnamekosten

NIP leden gratis
Startend gratis
SPS-NIP gratis
Niet leden 35 euro

 

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk!

Organisatie: NIP – Werkgroep Aangaande Gehoor en communicatieve beperkingen – WAG
Locatie: Online