Webinar – Social media verslaving

Zie je wel eens cliënten met problematisch social media gebruik? Vraag je je af waar de grens ligt tussen overmatig en standaard gebruik van smartphones, internet en social media? Hoe herken je een social media verslaving, wat zijn de gevolgen en hoe kom je ervan af in een maatschappij waarin social media zo’n grote rol speelt? Op deze vragen geven dr. Regina van den Eijnden en dr. Ina Koning antwoord tijdens dit webinar.

 

Over de sprekers

Dr. Regina van den Eijnden is universitair hoofddocent bij de afdeling Interdisciplinaire Sociale Wetenschap aan de Universiteit Utrecht.
Dr. Ina Koning is universitair docent aan de Universiteit Utrecht. Hun onderzoek richt zich op processen die ten grondslag liggen aan het ontstaan van internet-gerelateerd verslavingsgedrag bij adolescenten en de impact ervan op hun mentale en psychosociale welbevinden.
 

Kijk ook de eerdere webinars van de Sectie Verslavingspsychologie terug

– Webinar Diagnostiek bij middelengebruik
– Webinar Kwaliteitsstatuut GGZ in de verslavingszorg
– Webinar CRA, ACRA en CRAFT bij Problematisch middelengebruik
– Webinar De verslaafde psycholoog. Wat nu?
– Webinar Maak jij het middelengebruik van je collega of cliënt bespreekbaar?
– Webinar Destigmatisering van verslaving en andere psychische aandoeningen
 

Datum

Dit webinar vindt plaats op woensdagavond 29 juni van 19.00 – 20.30 uur
 

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd voor herregistratie KP/KNP (FGZPT), K&J psycholoog NIP en A&O/A&G psycholoog NIP.

Terugkijken

Het webinar is na afloop door NIP-leden terug te kijken via www.psynip.nl/webinars
Dit webinar is gratis en exclusief toegankelijk voor NIP-leden. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. Een paar uur voorafgaand aan het webinar, krijg je de link toegezonden via het e-mailadres dat je hebt opgegeven.
 


 
 
Let op: ben je NVGzP lid en wil je hier ook bij aanwezig zijn? Dat kan! Mail dan naar bureau@nvgzp.nl en vermeld de naam en datum van dit NIP-webinar.
 

Geen psycholoog, maar wel geïnteresseerd?

Meld je dan aan als belangstellend lid bij het NIP voor 30 euro per jaar. Als belangstellend lid kan je dit webinar ook gratis bijwonen. Meld je hier aan als belangstellend lid van het NIP. Daarna kan je je met het lidmaatschapsnummer aanmelden voor het webinar via bovengenoemde aanmeldlink.

Organisatie: Sectie Sectie Verslavingspsychologie
Locatie: Online