laptop 680

Webinar nieuwe financiering volwassen ggz

Het NIP organiseert op 30 augustus om 18.30 uur een Webinar over de financiering van de ggz, die vanaf 2020 verandert. Het huidige stelsel van de generalistische basis-ggz met zorgprestaties en gespecialiseerde ggz met DBC’s wordt vervangen door het zorgclustermodel, gebaseerd op het zorgstelsel in de UK.

Het webinar is bedoeld voor professionals in de ggz instellingen en vrijgevestigde praktijken. Wat houdt het zorgclustermodel in en wat betekent werken met het zorgclustermodel vanaf 2020? En waarom is het belangrijk daar nu al bij betrokken te zijn? Ook wordt uitgelegd hoe u kunt meedoen met de pilots en zelf ervaringen kunt opdoen met het nieuwe model. Deelname aan de pilots heeft grote voordelen: Loop voor op uw collega’s door gratis de geaccrediteerde HoNOS+ training te volgen. Deelnemers van de pilot krijgen een financiële vergoeding en ICT ondersteuning om hun systemen op orde te krijgen voor het clustermodel. Maar het belangrijkste voordeel is dat u  mee bepaalt hoe het zorgstelsel in de volwassen GGZ er van af 2020 uit komt te zien.

 

Nu al aanmelden voor de pilots?

Nu al benieuwd naar het clustermodel? Bekijk dan de filmpjes op de website van de NZa  Wij zoeken op korte termijn nog enthousiaste zorgprofessionals die deel willen nemen aan de pilot. Meer weten? Stuur dan een bericht naar pilotsggzfz@nza.nl. U kunt zich nu ook al opgeven als deelnemer aan de pilots door een mailtje te sturen aan pilotsggzfz@nza.nl

 

Leer hier meer.

Meld u hier aan voor de webinar

 

 

Organisatie: NIP