NIP-Webinar: Burn-out bij startende psychologen

NIP-Webinar: Burn-out bij startende psychologen
Herken de eerste signalen en voorkom erger!

Een NIP- Webinar door GZ-psycholoog en Buitenpsycholoog Karin van Maurik

 

Wat kan je als startend behandelaar in de psychologie doen om een burn-out te voorkomen? Wat zijn de eerste signalen? Hoe ga je hiermee om en voorkom je erger? Een webinar over burn-out bij startende psychologen, gegeven door GZ-psycholoog Karin van Maurik.

 

Stressklachten, overbelasting, overspannenheid en burn-out zijn op dit moment de belangrijkste ver-oorzakers van ziekteverzuim. Er wordt met name een toename van burn-out klachten gezien bij de zogenaamde millennials. De leeftijdsfase van 20 tot 35 jaar is van oudsher een stressvolle, omdat je veel voor het eerst doet; studeren, een baan vinden, een woning, een gezin beginnen. Aan de ene kant duurt de periode tussen puberteit en volwassenheid langer, aan de andere kant wordt wel verwacht dat je je schaapjes dan op het droge hebt. Kortom, dat kan zorgen voor veel stress.

 

GZ-psycholoog Karin van Maurik kreeg zelf een burn-out en deelt tijdens dit webinar graag wat zij geleerd heeft uit deze periode als mens én psycholoog. Ze staat tijdens het webinar uitgebreider stil bij burn-out onder millennials/startende psychologen, en geeft oefeningen waar jij als masterpsycholoog ook na het webinar mee aan de slag kunt.

 

Over de spreker

GZ-psycholoog en BuitenpsycholoogKarin van Maurik heeft gewerkt in het ziekenhuis (psychiatrie) en de Basis GGZ. Vorig jaar heeft ze het roer omgegooid en heeft ze haar kantoor ingewisseld voor de natuur. Ze begeleidt masterpsychologen die kampen met een burn-out of een verlieservaring om hier doorheen te komen, zodat zij weer in staat zijn om evenwichtig en zelfbewust van de hoogste waarde te zijn voor hun cliënten. En dat roer omgooien was nodig, sterker nog daar kon ze niet omheen. Want ze was de passie voor het vak verloren en onderweg ook ergens zichzelf. Resultaat: van de een op de andere dag kón ze gewoon niet meer werken. Ze kwam overspannen thuis te zitten.

 

Terugkijken

Het webinar is na afloop door NIP-leden terug te kijken via www.psynip.nl/webinars

 

Aanmelden

Dit webinar op 2 juni is gratis en exclusief toegankelijk voor NIP-leden. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. Een paar uur voorafgaand aan het webinar, krijgt u de link toegezonden via het e-mailadres dat u hebt opgegeven.

 

Organisatie: NIP webinars
Locatie: Webinar 2 juni van 19.30 - 20.30 uur