Update Beroepenstructuur voor de zorg

Op donderdag 24 juni 2021 van 20.00 tot 21.30 uur gaan de voorzitters van NIP, NVGzP en NVP in dit tweede gezamenlijke webinar opnieuw in gesprek met leden over de nieuwe beroepenstructuur psychologische zorg. Zij gaan dan in op vragen als: Waar staan we inmiddels? Wat zijn de eerste uitkomsten van de impactanalyse?

 

Wat er aan voorafging

Afgelopen oktober 2020 boden de leden van de stuurgroep van samenwerkende (beroeps)verenigingen het Advies beroepenstructuur psychologische zorg aan minister Van Ark voor Medische Zorg en Sport, aan. In een eerder webinar, op 10 november 2020, is dit advies uitgebreid toegelicht aan onze leden. De voorgestelde beroepenstructuur is een transparante en solide structuur waardoor mensen die baat hebben bij psychologische zorg beter (door)verwezen worden. Maar de nieuwe beroepenstructuur vraagt o.a. om een aanpassing van de BIG-beroepen in de psychologische zorg. De minister heeft daarom eind vorig jaar gevraagd om een impactanalyse uit te laten voeren, die op dit moment plaats heeft.

Tijdens dit nieuwe webinar nemen Hans de Veen (voorzitter NIP), Kirsten Hauber (voorzitter NVP) en Rudolf Ponds (voorzitter NVGzP) jullie graag mee in de laatste stand van zaken. Onderzoeksbureau SiRM, die de impactanalyse uitvoert, zal ook de eerste resultaten van de impactanalyse presenteren. Er is natuurlijk ook gelegenheid om vragen te stellen.

 

Programma 24 juni

Webinar is online van 20.00 tot 21.30 uur

 

Deelname

Gratis en alleen voor leden NIP, NVGzP en NVP

 

 

 

Organisatie: NIP, NVGzP en NVP
Locatie: Online