Sensorimotor Psychotherapie

Informatie over de bijeenkomst

Sensorimotor psychotherapie (SP) is een therapie die gebruikt kan worden bij de behandeling van trauma en hechtingsproblematiek. SP gaat er vanuit dat iemands ervaringen niet alleen worden verteld in woorden, gedachten en gevoelens, maar ook in lichaamstaal. Wanneer de lichaamstaal niet mee verandert, verandert soms ook de cognitie en emotie niet.

Binnen SP wordt het lichaam gezien als de sleutel om onbewuste patronen bewust te maken. Lichamelijke reacties die zijn ontstaan bij ingrijpende gebeurtenissen (vecht, vlucht, bevries-reacties) worden in de SP gebruikt. Hiermee is SP een aanvulling op benaderingen vanuit emoties, cognities en gedrag. Dit kan vooral zinvol zijn voor cliënten die moeite hebben om hun eigen emoties en behoeften te kunnen voelen of verwoorden.

De workshop zal bestaan uit een theoretisch gedeelte waarin meer wordt ingegaan op de achtergrond en de werkzame principes van SP. In het tweede gedeelte is er ruimte voor praktijkoefeningen om zelf te ervaren hoe SP werkt.

Voor wie
De bijeenkomst is bedoeld voor startende psychologen die op welke manier dan ook te maken hebben met dit onderwerp. Er zal ruimte zijn voor 25 deelnemers. NIP-leden gaan voor op niet-leden.

Met wie?
De avond zal worden ingevuld door Mijke Linders. Mijke is GZ-psycholoog en yogadocent. Ze is werkzaam binnen Psychologiepraktijk Eline Biesheuvel en Praktijk Vief.

Locatie
De workshop vindt plaats in de Kargadoor in Utrecht (Oudegracht 36). De locatie is loopafstand van het station.

Programma
19:00 – 19:30             Inloop
19:30 – 21:30             Workshop*

*Bij verlate binnenkomst kan het zijn dat je pas in de pauze de ruimte in mag, zorg dus dat je op tijd bent.

Kosten
NIP-leden: 10 euro
Niet-leden: 35 euro

Klik hier om u aan te melden

Organisatie: Sectie Startende Psychologen
Locatie: Kargodoor - Utrecht