Symposium ‘Psychologie in Mediation’ verstoorde relaties

We onderzoeken op dit moment de beste vorm voor deze bijeenkomst, tot die tijd is het niet mogelijk om je aan te melden. Wil je graag op de hoogte blijven? Mail naar bijeenkomstennip@psynip.nl.

Op 25 maart 2021 organiseert de sectie Mediation van het NIP een symposium rondom ‘Psychologie in Mediation’.

 

Programma

Vanaf 12.30 uur : Inloop met registratie en koffie/thee

13.00 – 13.15 uur : Opening door Renske en Monique Rook

13.15 – 14.00 uur: Marlijn Kooistra-Popelier over > Geweldloos verzet –  Marlijn is pedagoog en opgeleid in het systeem- en oplossingsgericht werken met gezinnen. Zij heeft een praktijk   gespecialiseerd in de begeleiding van (samengestelde) gezinnen.

14.05 – 14.55 uur: Cokkie Verschuren over > Pesten op het werk – studeerde klinische, arbeids- en organisatiepsychologie en kinder- en jeugdpsychologie. Zij werkte als senior-adviseur voor de overheid en diverse organisaties op het gebied van arbeid en gezondheid en zij is al meer dan 20 jaar actief op het gebied van pesten en agressie op het werk. Daarnaast houdt zij zich o.a. bezig met stress op het werk, ziekteverzuim en re-integratie. Sociaal onveilige werkplekken door negatief werkgedrag zijn een groeiend probleem. Zij bedreigen de gezondheid en schaden werknemers, bedrijven en de maatschappij in zijn geheel. Er is veel onderzoek naar dit gedrag, de actoren, de oorzaken en de gevolgen. Tijdens haar presentatie gaat ze in op de kernelementen van pesten en agressie en wat je daar als mediator mee kunt. Hoe kun je je een objectief beeld vormen van het slachtoffer met de hem/haar omringende situatie?

14.55 – 15.25 uur : pauze

15.25 – 15.55 uur: Gerda de Boer over het Platform Scheiden zonder Schade

16.00 – 16.45 uur: Alice Vlottes over > Narcisme in relaties  Alice is scheidingspsychologe met ervaring in relatietherapie, psychologie en mediation. Zij is de auteur van het boek Narcisme in relaties, samen met Daan Wienke.

17.00 – 17.30 uur : Afsluiting met borrel

Organisatie: Sectie Mediation
Locatie: Online