Psy Quiz – 18 juni

Hoe kijken wij als psychologen terug op het gewenste, regelmatig ook ongewenste, en soms verrassende gedrag tijdens het afgelopen coronajaar? En wat kunnen we nog verwachten? Tijdens deze online Psy Quiz combineren we inhoud & expertise met fun. Want daar zijn we aan toe. 

 

Doe jij mee aan de leukste Psy Quiz van 2021 en sleep je een van de ludieke corona-prijzen in de wacht? Meld je nu aan! Voor onze quiz hebben we input gevraagd van collega gedragswetenschappers en leden van de Wetenschappelijke Adviesraad Corona Gedragsunit. Prof. dr. Denise de Ridder is aanwezig om inhoudelijke thema’s toe te lichten.

 

Inleiding

Ons voorjaarsevent vindt hopelijk voor de laatste keer online plaats. Aangezien velen van ons ‘Zoombies’ zijn geworden, willen we ons online-event een lekkere fun factor meegeven. Maar we zouden SEP niet zijn als we dat niet weten te combineren met inhoud.

 

Thema Corona

Het (langzaam) heropenen van de samenleving in deze coronacrisis is nog steeds een belangrijk topic in de samenleving en van onze sectie. In deze crisis hebben we op verschillende manieren bijgedragen aan de duiding van de crisis (interviews, position paper, corona sectie NIP etc.).

Nu willen we een soort overview geven van belangrijke sleutelmomenten waarbij we bepaald gedrag van (een deel) van de Nederlanders hebben gezien. Vaak was dat gewenst, ook regelmatig ongewenst en soms verrassend. Hierop willen we reflecteren en dit met een sociaal en economisch gedragsexpert bespreken.

In een ‘Kahoot quiz’ laten we fragmenten van sleutelmomenten zien (bijv. video’s) en stellen daar vragen over. De antwoorden bespreken we plenair met de sprekers.

 

Spreker

Prof. dr. Denise de Ridder zal aanwezig zijn om de inhoudelijke thema’s te belichten. Denise de Ridder is hoogleraar Psychologie aan de afdeling Sociale, Gezondheids- & Organisatiepsychologie van de Universiteit Utrecht. Daarnaast is De Ridder directeur van het Self-Regulation Lab. De belangrijkste onderwerpen van haar onderzoek zijn zelfregulering, zelfcontrole en nudging.

 

Programma 18 juni

15.00 uur          Inleiding Bart Schutz – voorzitter sectie SEP

15.10 uur          Psy Quiz – Gedrag in het afgelopen coronajaar met Prof. dr. Denise Ridder

16.20 uur          Einde Psy Quiz – reflectie

16.30 uur          Einde event

 

Aanmelden

Deze Psy Quiz is gratis toegankelijk voor NIP-leden, niet-leden betalen 95 euro.

 

 

 

 

Nog geen lid? Word lid en kom meteen gratis naar dit evenement!

Geen psycholoog? Word belangstellend lid en kom gratis naar dit evenement!

 

 

Organisatie: Sectie SEP
Locatie: Online