NIP-Webinar Risicotaxatie in de praktijk

Werk jij als psycholoog binnen de Forensische Zorg met risicotaxaties of wil je hier mee gaan werken? Volg dan dit webinar met Vivienne de Vogel.  Tijdens dit webinar worden nieuwe ontwikkelingen op gebied van risicotaxatie besproken en krijg je praktische tips aan de hand van sprekende voorbeelden. De nadruk zal hierbij liggen op gebruik van risicotaxatie-instrumenten in de praktijk en de vertaling van risicotaxatie naar risicomanagement. Aan de hand van een casus van een vrouwelijke forensisch psychiatrische patiënt wordt geïllustreerd hoe dit in de praktijk vorm kan krijgen.

 

Over de spreker

Vivienne de Vogel is psychologe en sinds maart 2017 lector Werken in Justitieel Kader bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie (KSI). Daarnaast werkt zij als onderzoeker bij De Forensische Zorgspecialisten (DFZS). Haar onderzoek richt zich op (continuïteit in) de forensische zorg.

Vivienne publiceerde over haar werk meer dan 100 artikelen en hoofdstukken in boeken, waaronder het boek Geweld door vrouwen- Motieven en verklaringen, bestemd voor een breed publiek. Ook ontwikkelde ze diverse risicotaxatie-instrumenten. Ze is vooral geïnteresseerd in onderzoek dat van direct belang is voor de praktijk.

Dit webinar vindt plaats op dinsdag 10 november van 18.30 – 19.30 uur

  • Wat:                       Webinar Risicotaxaties in de praktijk
  • Voor wie:              Alle NIP-leden
  • Wanneer:             Dinsdag 10 november 18.30 – 19.30 uur (digitaal)

 

Aanmelden

Dit webinar is gratis en exclusief toegankelijk voor NIP-leden. Aanmelden kan via onderstaande link. Een paar uur voorafgaand aan het webinar, krijg je de link voor het webinar toegezonden via het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Let er goed op dat het emailadres correct gespeld is.

 

Terugkijken

Het webinar is na afloop door NIP-leden terug te kijken via psynip.nl/webinars

 

Niets ontvangen of problemen bij aanmelden? Stuur dan een mail naar het bijeenkomstennip@psynip.nl

 

 

 

Organisatie: Sectie Forensische Psychologie NIP
Locatie: Webinar