NIP-Webinar – Motiverende gespreksvoering

Ben jij als startende psycholoog benieuwd naar wat motiverende gespreksvoering is en hoe je het kunt gebruiken om mensen te motiveren tijdens een behandeling? Volg dan op 10 mei dit webinar met GZ-psycholoog Wilco Janssen.

 

Motiverende gespreksvoering bij bijvoorbeeld het voorkomen van suicidaal gedrag

De kans van slagen van psychologische interventies is sterk afhankelijk van de motivatie van de cliënt, maar in opleidingen, richtlijnen en protocollen is hier meestal niet of nauwelijks aandacht voor. Tijdens dit webinar leer je als startende psycholoog wat motiverende gespreksvoering is en hoe je het kunt gebruiken om mensen te motiveren, bijvoorbeeld om af te zien van zelfdoding.

 

Over de spreker

Wilco Janssen is GZ-psycholoog en onderzoeker bij 113 zelfmoordpreventie, waar hij zich voornamelijk bezighoudt met het verbeteren van de kwaliteit van de hulpverlening. Momenteel doet hij onderzoek naar de effectiviteit van motiverende gespreksvoering in de hulplijn van 113 en werkt hij aan het ontwikkelen van een nieuwe behandeling voor het verminderen van suïcidaal gedrag.

 

Doelgroep

Alle NIP-leden die geinteresseerd zijn in motiverende gespreksvoering. In principe is motiverende gespreksvoering breed toepasbaar. Als je iemand ergens voor wilt motiveren kun je het gebruiken, ongeacht waar dat precies voor is. Dus ook startende psychologen uit bijvoorbeeld het A&O werkveld zijn van harte welkom. De voorbeelden zullen vooral gaan over de klinische praktijk of het dagelijks leven, maar deelnemers kunnen vaak makkelijk de vertaalslag naar hun eigen beroepspraktijk maken.

 

Datum

Dit webinar vindt plaats op maandag 10 mei van 19.30 – 21.00 uur

 

Terugkijken

Het webinar is na afloop door NIP-leden terug te kijken via www.psynip.nl/webinars

 

Aanmelden

Dit webinar is gratis en exclusief toegankelijk voor NIP-leden. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. Een paar uur voorafgaand aan het webinar, krijg je de link toegezonden via het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Accreditatie wordt niet aangevraagd.

 

 

 

 

 

Organisatie: Sectie Startende psychologen
Locatie: Online