NIP-Webinar – Ins & outs nieuw Landelijk Kwaliteitsstatuut

Ben jij als psycholoog benieuwd hoe het nieuw Landelijk Kwaliteitsstatuut eruit ziet? En wat dit precies betekent voor jou als psycholoog? Volg dan op 10 maart dit NIP-webinar met Jan Kremer en Floortje Scheepers van Zorginstituut Nederland.

Op 15 december 2020 heeft het Zorginstituut (ZiNL) een nieuwe Landelijk Kwaliteitsstatuut (LKS) ingeschreven in het register van ZiNL. Daarmee is de invoering van het Landelijk Kwaliteitsstatuut per 1 januari 2022 verplicht. Wij hebben hier eerder over bericht.

De verantwoordelijkheid voor de implementatie en het gebruik van deze veldnorm ligt bij de zorgverleners en zorgaanbieders. Het NIP is met andere beroeps- en brancheverenigingen in gesprek over de praktische uitwerking van theorie naar praktijk en de implementatie. Er zijn veel vragen bij onze leden over het waarom, wat en hoe van nieuwe Landelijk Kwaliteitsstatuut. En wat de relatie is met de (toekomstige) beroepenstructuur en de invoering van het zorgprestatiemodel?

Er is ruimte voor dialoog om de uitwerking in de dagelijkse praktijk te concretiseren. We hebben het Zorginstituut gevraagd om te participeren in een webinar over het Landelijk Kwaliteitsstatuut. Het webinar is informerend en vooral interactief. Door actief deel te nemen ben je in een keer bijgepraat over de laatste ontwikkelingen.

  • Wil je meer weten over kwaliteit van zorg in de GGZ?
  • Wil je kennis ontwikkelingen over welke rol het Landelijk Kwaliteitsstatuut daarin speelt?
  • Heb je vragen over wat dit betekent voor jou als professional in de GGZ?
  • Ben je op zoek naar inspiratie om met elkaar goede GGZ zorg in de Nederland te realiseren?

Meld je dan nu aan voor het NIP webinar over het Landelijk Kwaliteitsstatuut

Het Landelijk Kwaliteitsstatuut is onder regie van de kwaliteitsraad van het Zorginstituut (ZiNL) tot stand gekomen. Twee leden van de kwaliteitsraad, Jan Kremer en Floortje Scheepers, geven een toelichting op de achtergronden en de inhoud van Landelijk Kwaliteitsstatuut. Daarna is er alle ruimte om vragen van leden van het NIP te beantwoorden. Als NIP leden goed begrijpen wat de intenties van het Landelijk Kwaliteitsstatuut zijn dan geeft dat richting aan de implementatie in het veld. We vragen je om bij aanmelding een of meer vragen mee te geven zodat wij deze vooraf kunnen inventariseren. En daarmee het webinar nog beter te laten aansluiten bij de vragen die leven bij onze leden.

 

Programma 10 maart 2021

18.30 uur         Welkom door Hans de Veen, voorzitter NIP
18.40 uur         Toelichting op Landelijk Kwaliteitsstatuut door Jan Kremer en Floortje Scheepers
19.10 uur         Vragen van leden, moderator Monique Rook, directeur NIP
19.55 uur         Afsluiting en vervolgstappen
20.00 uur         Einde webinar

 

Datum

Dit webinar vindt plaats op woensdag 10 maart van 18.30 – 20.00 uur

 

Terugkijken

Het webinar is na afloop door NIP-leden terug te kijken via psynip.nl/webinars

 

Accreditatie

Voor dit webinar is accreditatie aangevraagd voor de registraties Eerstelijnspsycholoog NIP, herregistratie KP/KNP (FGzPt).

Dit webinar wordt georganiseerd vanuit het NIP. Leden van de NVGzP en NVP zijn tevens welkom en worden geverifieerd met desbetreffende verenigingen.

Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. Een paar uur voorafgaand aan het webinar, krijg je de link toegezonden via het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

 

Aanmelden 

 

 

Organisatie: NIP
Locatie: Online