NIP-Webinar – EMDR en Imaginair Exposure bij veteranen

Ben jij als psycholoog benieuwd hoe je EMDR of Imaginair Exposure toepast bij de doelgroep veteranen? Hoe houd je rekening met complicerende factoren zoals verslaving of middelengebruik, emotie- of agressieregulatie of persoonlijkheidsproblematiek? Volg op 11 maart dit webinar met Mirjam Hospers en Jenny Engel van het Sinaï Centrum. Tijdens het webinar krijg je ingesproken geluidsfragmenten van een aantal veteranen met PTSS te horen en staan wij stil bij de behandelrelatie en andere factoren die een belangrijke rol kunnen spelen tijdens de behandeling.

Het Sinaï Centrum is een landelijk expertisecentrum voor psychotrauma en heeft jarenlange ervaring in het behandelen van veteranen. Veteranen zijn uitgezonden geweest naar oorlogs- en conflictgebieden, en kampen (mede) als gevolg van deze uitzending met psychische klachten. Zij hebben last van uitzendgerelateerde problematiek: klachten die ontstaan zijn tijdens of na een uitzending als militair, zoals een posttraumatische stress-stoornis (PTSS). Daarnaast is er vaak sprake van complicerende factoren zoals: problemen met emotieregulatie en/of agressieregulatie, persoonlijkheidsproblematiek, verslaving of middelenmisbruik, problemen binnen relaties met anderen. Het behandelen van psychotrauma, middels EMDR of Imaginair Exposure, vraagt om een specifieke bejegening. Dit maakt het behandelen van veteranen voor veel behandelaren ook zo uitdagend. Tijdens dit webinar nemen word je meegenomen in EMDR en Imaginair Exposure behandeling bij deze bijzondere doelgoep!

 

Over de sprekers

Mirjam Hospers werkt als GZ-Psycholoog bij het Sinaï Centrum. Zij heeft 17 jaar ervaring in het werken met veteranen en hun netwerk. Mirjam heeft vanuit haar behandelervaring artikelen gepubliceerd en is nauw betrokken bij het aanpassen en verbeteren van effectieve zorg voor deze doelgroep.
Jenny Engel is psycholoog bij het Sinaï Centrum en geeft daar psycho-educatie en individuele trauma focus behandelingen zoals EMDR en Imaginair Exposure.

 

Datum

Dit webinar vindt plaats op donderdag 11 maart van 19.30 – 20.30 uur

 

Terugkijken

Het webinar is na afloop door NIP-leden terug te kijken via www.psynip.nl/webinars

 

Accreditatie

Voor dit webinar is accreditatie aangevraagd voor de registraties Eerstelijnspsycholoog NIP en A&G psycholoog NIP.

 

Aanmelden

Dit webinar is gratis en exclusief toegankelijk voor NIP-leden. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. Een paar uur voorafgaand aan het webinar, krijg je de link toegezonden via het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

 

 

 

 

 

Organisatie: Werkgroep Psychotrauma van de sectie GGZ.
Locatie: Online