Een sceptische blik op HR: Hoe overtuig je HR-managers van het belang van wetenschappelijk bewezen interventies?

Een NIP-webinar door auteur en voorzitter van Evidence Based HRM Patrick Vermeren.

De Arbeids-& Organisatiepsychologie is een rijk vakgebied. Psychologen coachen, onderzoeken, asessen, adviseren en leveren daarmee dagelijks een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van individuen, teams en organisaties. Daarnaast worden Nederlandse psychologen op de Verenigde staten en het Verenigd Koninkrijk na wereldwijd het meest geciteerd. Dit heeft ertoe geleid dat we als beroepsgroep beschikken over een goed gevulde gereedschapskist met wetenschappelijk onderbouwde interventies en theorieën. Ondanks een breed pallet aan beschikbare onderbouwde interventies houden veel organisaties nog steeds vast aan achterhaalde en soms totaal onderbouwde meetinstrumenten of interventies. De onderstaande citaten zullen voor de meeste psychologen die regelmatig aan tafel zitten met een gemiddelde (HR-)manager helaas dan ook bekend in de oren klinken.

”Hoe wetenschappelijk onderbouwd een interventie is, vind ik niet zo relevant.”

“Hoe ik met het instrument omga, is belangrijker dan de wetenschappelijkheid ervan.”

Hoe komt het dat onze klanten toch nog zo vaak gebruik maken van ongefundeerde kleurentestjes en dergelijken? Hoe overtuig je als psycholoog je doelgroep van het belang van Evidence-Based interventies? Tijdens dit webinar op 5 februari zullen onder andere deze vragen centraal staan. Meld je daarom nu aan voor het gratis NIP-Webinar: Een sceptische blik op HR door Patrick Vermeren.

 

Over de spreker

Patrick Vermeren is auteur van 4 boeken waaronder het in 2019 verschenen “A Skeptic’s HR dictionary”. Tijdens het schrijven van deze laatste publicatie verdiepte hij zich in ongeveer 50 veel gebruikte HR-modellen. Hij onderzocht in welke mate deze modellen in lijn zijn met recente wetenschappelijke inzichten en dus met recht Evidence-Based genoemd kunnen worden. Zijn conclusie is dat een groot aantal van HR-interventies eerder op fabeltjes dan op gedegen wetenschappelijk onderzoek gebaseerd zijn. In “A Skeptic’s HR dictionary” scheidt Vermeren het kaf van het koren door de modellen die hij onderzocht onder te verdelen in mythes, gedeeltelijke waarheden en gedegen theorieën. Daarnaast pleit hij voor het belang van Evidence-Based werken en hij moedigt de beroepsgroep aan om op wetenschap gebaseerde kennis actiever uit te dragen.

Naast auteur is Patrick Vermeren adviseur, trainer en coach met als specialiteit leiderschap. Ook is hij voorzitter van de non-profit organisatie Evidence based HRM en bestuurslid van de SKEPP, een onafhankelijke Belgisch organisatie die pseudowetenschap en het paranormale kritisch evalueert.

 

Programma

Dit webinar vindt plaats op vrijdagmiddag 5 februari van 15.00 – 17.30 uur

 

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd voor Registerpsycholoog NIP A&O / A&G. Voor toekennen van de accreditatiepunten dien je live bij het webinar aanwezig te zijn.

 

Terugkijken

Het webinar is na afloop door NIP-leden terug te kijken via www.psynip.nl/webinars

 

Aanmelden

Dit webinar is gratis en exclusief toegankelijk voor NIP-leden. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. Een paar uur voorafgaand aan het webinar, krijg je de link toegezonden via het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

 

 

 

 

 

Organisatie: Sectie A&O
Locatie: Online