Workshop Mindfulness

In een drukke wereld met prikkels die zich voortdurend aan je aanbieden, zijn steeds meer mensen op zoek naar een manier om rust te vinden. Sinds een aantal jaar wordt mindfulness steeds populairder om rust te vinden en bewuster te leven. Ook in de GGZ is mindfulness up and coming. Zowel voor jongere als oudere cliënten, wordt mindfulness ingezet om te leren omgaan met pijn, stress en psychische klachten. Wetenschappelijk onderzoek laat positieve effecten zien bij een diversiteit aan klachten. Hoog tijd om als startende psycholoog ook kennis te maken met deze vorm van behandeling. Daarom organiseert de Activiteiten Commissie van de Sectie Startende Psychologen op dinsdag 20 maart 2018 een interessante workshop gericht op mindfulness.

De workshop duurt 1,5 uur waarin  uitleg wordt gegeven over de achtergrond van mindfulness, en de toepassing ervan in de GGZ. Daarnaast zal je door middel van oefeningen zelf ervaren hoe mindfulness in de praktijk wordt ingezet.

Met wie?
De workshop wordt gegeven door Albert Hoogendijk. Albert heeft samen met zijn vrouw een eigen mindfulness-praktijk in Amsterdam en verzorgt daarnaast regelmatig workshops voor professionals in de (jeugd)zorg. Zelf heeft Albert o.a. jarenlang in de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt als sociotherapeut en heeft hij gewerkt voor de Raad voor de Kinderbescherming. Toen Albert 8 jaar geleden een training mindfulness volgde leerde hij de kracht van mindfulness kennen, wat hem inspireerde om er intensiever mee aan de slag te gaan.

Voor wie?
De workshop is bedoel voor NIP-leden en niet-leden. Er zal plaats zijn voor een groep van 20 personen. Bij veel interesse zullen NIP-leden voorrang krijgen op niet-leden.

Waar?
De workshop vindt plaats in de grote zaal van de Kargadoor, (De Kargadoor – Oudegracht 36 –  Utrecht)  en is op loopafstand van het station.

Programma dinsdag 20 maart
19:15-19:30    uur            Inloop
19:30-21:00  uur             Workshop Mindfulness

Toegang
NIP-leden: € 10,00
Niet-leden: € 45,00

De workshop is vol. Wanneer u een mailtje stuur naar secretariaat@psynip.nl plaatsen we u op de wachtlijst.

 

 

Organisatie: NIP-Startende Psychologen
Locatie: Kargadoor - Utrecht