Body@work dag Naar buiten op vrijdag 24 mei

  • Let op: in de LWP-nieuwsbrief staat abusievelijk vrijdag 25 mei, dit is dus vrijdag 24 mei!

Er is de laatste tijd steeds meer aandacht voor psychologie in de buitenlucht en de positieve effecten van beweging op de mentale gezondheid. Lichaamsgericht werkende psychologen behartigen al jaren het belang van je lichaam gebruiken om geestelijk vooruit te komen. Deze body@work dag gaan we naar buiten om de mogelijkheden van zowel wandeltherapie als runningtherapie te ervaren.

Dus ben jij altijd al benieuwd geweest naar het effect van bewegen op therapie? Ben je op zoek naar de verschillende mogelijkheden van beweging bij behandeling? Of vind je het leuk om met gelijkgestemde een psychologisch en lichamelijk inspirerende dag door te brengen? Wat je motivatie ook is, meld je aan!

De dag zal beginnen met een introductie over de visie van de wandelpsychologen. Verwacht echter geen volle dag aan taaie theorie. Bij De Buitenpsychologen hoort de buitenlucht en dus, je voelt hem al aankomen, gaan we na deze introductie naar buiten! Hetzelfde geldt voor het middagprogramma. Na uitleg over de achtergrond en inzet van runningtherapie is er de mogelijkheid dit in de praktijk te brengen. Dus neem vooral je sportschoenen mee als je wilt.

 

Wandeltherapie

Het klinkt bijna idyllisch, praten over lastige onderwerpen in een rustgevende omgeving van een bos of een park, maar het gebeurt echt. De Buitenpsychologen, een tweetal van enthousiaste en betrokken GZ-psychologen, Christel Westgeest en Irina Poleacov, zijn erin geslaagd om deze visie te verwezenlijken; “Je kunt tijdens de sessies praten over het effect van beweging en natuur op de psyche, maar je kunt het ook echt doen.”

Doen! Zowel geestelijk als lichamelijk stappen nemen. Het wandelen in de natuur kan je helpen rust te krijgen in je hoofd, zodat er ruimte komt te luisteren naar jezelf, naar je eigen lichaam. Je loopt naast elkaar en bewandelt letterlijk samen het pad om verder te komen.

 

Runningtherapie

Uit onderzoek is bekend dat regelmatige beweging goed is voor onze geestelijke gezondheid. Runningtherapie is het inzetten van hardlopen ten behoeve van het (overbelaste) brein. Het is een therapievorm waarbij je met je lichaam bezig bent, maar de effecten er van zal je met name op psychisch gebied ervaren. Het is een therapievorm waarbij het praten in eerste instantie ondergeschikt is aan het bewegen. Maud van Aalderen zet zelf met veel enthousiasme runningtherapie in en deelt haar kennis graag met ons. Om deel te nemen aan runningtherapie is het hebben van ervaring met hardlopen absoluut niet noodzakelijk.

Als locatie is gekozen voor de prachtige moestuin met de aangrenzende tuin, die uitzicht heeft op een kas vol met groente en fruit. Ons doel is dat vanaf het eerste moment van aankomst je al in je hele lichaam voelt dat het een dag wordt waar we in beweging zullen komen. Uiteraard geven we ook (zit)mogelijkheden tussendoor om tot rust te komen.

Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wil jij deze kans niet missen, meld je dan snel aan.

 

  • Wanneer: vrijdag 24 mei, van 9.30 -15.15
  • Waar: De moestuin, Laan van Maarschalkerweerd 2, Utrecht  De Moestuin Utrecht
  • Kosten: NIP leden €45,- niet-leden €90,- Studenten €25,- Starters €30,-

 

Wil je korting voor deze dag en ben je geen psycholoog? Word belangstellende bij de Sectie LWP en ontvang direct korting!

Het is mogelijk om op locatie te lunchen, de kosten hiervoor zullen rond de 12,- euro liggen. Bij aanmelding volgt meer informatie.

 

Organisatie: sectie LWP
Locatie: De Moestuin, Laan van Maarschalkerweerd te Utrecht