Lezing MH-17 onderzoek naar complexe rouw

Wat maakt rouw na een aanslag of moord anders? Telt de rouw om meerdere personen op of zit je op een gegeven moment vol? Waarom is er bij de ene persoon sprake van complexe rouw waar dit bij een ander, die exact hetzelfde heeft meegemaakt, uitblijft? Waar moet je als behandelaar rekening mee houden tijdens het behandelen van complexe rouw? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens de lezing over complexe rouw op 21 november.

 

MH-17 onderzoek naar complexe rouw

Bijzonder hoogleraar Jos de Keijser heeft gedurende 2,5 jaar onderzoek gedaan naar complexe rouw onder een groep nabestaanden van de ramp met de MH-17, waarvan een aantal nabestaanden ook een interventie hebben gekregen. Tijdens de lezing zal u geïnformeerd worden over het verschil tussen gewone rouw en complexe rouw, waarna de resultaten uit het onderzoek onder de MH-17 nabestaanden met u gedeeld worden en vertaald worden naar praktische handvatten voor u als behandelend psycholoog.

 

Over de spreker

Klinisch psycholoog en psychotherapeut Jos de Keijser (1958) is benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen om het onderwijs en onderzoek over de behandeling van complexe rouw te bevorderen. Hij richt zich met name op het verlies van een persoon ten gevolge van moord, suïcide of vermissing. Daarnaast is hij hoofdopleider voor de Klinisch Psycholoog en Psychotherapeut bij Opleidingsinstituut PPO (onderdeel RUG)

 

Programma

19.00-19.30 uur  –  Ontvangst met soep en broodjes
19.30-21.00 uur  –  Interactieve lezing MH-17 onderzoek naar complexe rouw
21.00 – 21.30 uur – Piet Ploeg, voorzitter van de Stichting Nabestaanden Vliegramp MH17, over zijn ervaringen en de voortgang van het politieke proces
21.30 uur        –  Napraten met een drankje

 

Kosten

€ 15      NIP-leden
€ 100   niet NIP-leden

 

Nog geen NIP-lid?

Maak meteen bij je aanmelding voor deze bijeenkomst gebruik van onze ledenkorting door direct lid te worden. Vink op het aanmeldformulier de extra optie aan en ga daarna meteen door naar de pagina lid-worden en meld je aan!

 

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd voor K&J psycholoog NIP, A&G psycholoog NIP, Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIP, Eerstelijnspsycholoog NIP en herregistratie KP/KNP (FGZPT).

 

Locatie

NIP, 2e etage HNK gebouw, Arthur van Schendelstraat 650, Utrecht, zie route

 

Aanmelden

 

 

 

Organisatie: sectie GGZ
Locatie: NIP, 2e etage HNK gebouw, Arthur van Schendelstraat 650, Utrecht