Workshop over kindermishandeling en huiselijk geweld

Per 1 januari 2019 is de meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling aangescherpt. Het wordt een professionele norm om melding te doen bij Veilig Thuis als er vermoedens zijn van acute en structurele onveiligheid. Ondanks het heldere stappenplan wat hier bij hoort, blijft het voor veel professionals een spannend onderwerp. Daarom heeft de sectie Startende Psychologen besloten om hier extra aandacht aan te besteden. Op 13 juni 2019 zal het Expertisecentrum van Veilig Thuis meer komen vertellen over de onderwerpen kindermishandeling en huiselijk geweld. Er zal aandacht zijn voor het herkennen van signalen en welke stappen dan genomen kunnen worden, op basis van de meldcode. Je gaat naar huis met meer kennis over kindermishandeling en huiselijk geweld en je zult bekender zijn met het afwegingskader van de vernieuwde meldcode. Daarna zal er ruimte zijn voor casuïstiek, welke onder begeleiding van de Veilig Thuis-medewerker zal worden behandeld.

Nieuwsgierig? We zien je graag op 13 juni 2019.

Voor wie
De bijeenkomst is bedoeld voor startende psychologen die op welke manier dan ook te maken hebben met dit onderwerp. Er zal ruimte zijn voor 20 deelnemers. NIP-leden gaan voor op niet-leden.

Met wie?
De avond zal worden verzorgd door Duska Sabljic . Duska is werkzaam bij Veilig Thuis, waar ze preventiewerk en trainer huiselijk geweld is. Eerder heeft ze bijvoorbeeld werkervaring opgedaan bij Blijf van Mijn Lijf Huis, het voormalig Advies en Steunpunt Huiselijk Geweld en Moviera. Oftewel: de aangewezen persoon om ons meer te vertellen over kindermishandeling en huiselijk geweld.

Locatie
De workshop vindt plaats in de Kargadoor in Utrecht (Oudegracht 36). De locatie is loopafstand van het station.

Programma
19:15 – 19:30 Inloop
19:30 – 20:30 Workshop*
20:30 – 21:00 Casuïstiek**

* Bij verlate binnenkomst kan het zijn dat je pas in de pauze de ruimte in mag, zorg dus dat je op tijd bent.
** Het werkt het prettigst als de casuïstiek vooraf aan de bijeenkomst worden aangeleverd. Heb je casuïstiek? Mail deze dan uiterlijk 9 juni naar activiteiten.sp@psynip.nl.

Kosten
NIP-leden: 10 euro
Niet-leden: 35 euro

Organisatie: Sectie Startende Psychologen
Locatie: Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht