Intervisie bijeenkomst A&O mediation 2020

De werkgroep Arbeid & Organisatie van de sectie Mediation (NIP) organiseert intervisiebijeenkomsten om interdisciplinaire ontmoeting en uitwisseling te faciliteren tussen A&O psycholoog mediators en A&O collega mediators uit andere beroepsverenigingen.

 

De opzet van de intervisie richt zich op zowel het verdiepen van theoretische kennis als het delen van ervaringen en het uitwerken van leervragen in een oefensetting.  De werkgroep heeft hiervoor een intervisiemodel ontwikkeld, ‘De mediator aan het werk’. Meer informatie over de methode vindt u hier; Intervisiemethode-De-mediator-aan-het-werk-NIP-2019.

De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op woensdag op 7 oktober van 18.30 tot 21.30 uur en zal worden begeleid door Trudy Aanraad.

Reacties deelnemers op intervisie avonden, “Mediator aan het werk”:

  • ‘Door de intervisie heb ik mij weer meer gerealiseerd hoe je als mediator vast kan zitten in een patroon van reageren, zonder dat je je daar zelf bewust van bent. Ook heeft het mij opnieuw het inzicht gebracht hoe leerzaam het is anderen aan het werk te zien en daar zelf vanuit een bepaalde opdracht naar te kijken en feedback op te geven.’
  • ‘De besproken theorieën verbreedt de kennis en uitwisseling over diverse onderwerpen.’ ‘Respectvolle en heldere feedback geeft handreikingen voor de inbrenger en de feedback gevers.’
  • ‘Een verdieping en verrijking van interventies die ik inzet tijdens mediations en teamproblemen.
  • Door de discussie en het uitspelen van vastgelopen mediations zien, voelen en ervaren wat mogelijke oplossingsrichtingen zijn.’

 

In 2020 worden vijf bijeenkomsten georganiseerd; 20 mei /24 juni (zijn komen te vervallen!) 28 oktober en 18 november. (4 maart en 16 september hebben inmiddels plaats gevonden)

Tijdstip: binnenkomst tussen 18.00 en 18.30 uur met broodjes. Start programma 18.30 uur.

Locatie: Het kantoorgebouw van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), Arthur van Schendelstraat 650 te Utrecht. Voor een routebeschrijving klik hier.

 

De kosten voor de intervisiebijeenkomsten zijn per bijeenkomst:

€ 25,00 NIP-leden

€ 35,00 Belangstellenden van de sectie Mediation (LET OP! alleen als je ook werkelijk ingeschreven staat als ‘belangstellend lid’ van de sectie!)

€ 50,00 Niet NIP-leden

 

PE punten intervisie MfN:

Bij deelname aan minimaal 3 intervisiebijeenkomsten in 2019 kunnen conform het PE-reglement MfN PE punten aangevraagd worden in het categorie 1.b.voorafgaand of na een mediation

 

 

 

Organisatie: NIP sectie mediation
Locatie: NIP kantoor, HNK Utrecht, Arthur van Schendelstraat 650, Utrecht