Hoe word je een betere therapeut? Over effectiever en efficiënter behandelen

Uit onderzoek blijkt dat sommige therapeuten stelselmatig efficiënter en effectiever behandelen dan anderen. Leren hoe jij een (nog) betere therapeut kan worden? Meld je dan snel aan voor deze bijeenkomst.

Psychologische behandelingen zijn bijzonder effectief, maar er is nog heel veel ruimte voor verbetering. Behandelingen kunnen effectiever en efficiënter worden. We kunnen door continu te leren, te oefenen, te reflecteren (te twijfelen) een steeds betere therapeut worden en daardoor behandelingen meer op maat maken en een hele grote groep mensen snel en effectief helpen. Leer tijdens deze donderdagbijeenkomst meer over hoe jij zelf een (nog) betere therapeut kan worden.

Deelnemers kunnen voorafgaand aan de bijeenkomst casuïstiek inbrengen, zodat een van de casussen in de voorbereiding voor de bijeenkomst meegenomen kan worden. Ook is het mogelijk tijdens de bijeenkomst spontaan casuïstiek in te brengen.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor alle psychologen die efficiënter en effectiever willen leren behandelen.

Met wie?

De begeleiding is in handen van Michiel Linssen. Hij is werkzaam als GZ-psycholoog bij psychologenpraktijk Neomai in Nijmegen. Daarnaast verzorgt hij met enige regelmaat lessen, lezingen en trainingen over kortdurend en persoonlijk behandelen en hoe je een betere therapeut kunt worden.

Locatie

NIP, HNK-gebouw, tweede verdieping, Arthur van Schendelstraat 650 te Utrecht

Programma

17.30-18.00 uur:               Ontvangst met soep en broodjes
18.00-19.00 uur:               Theoretische gedeelte
19.00-19.30 uur:               Pauze
19.30-21.00 uur:               Casusbespreking en rollenspellen
21.00 uur:                         Napraten met een drankje

Kosten

€ 25 voor NIP leden
€ 75 voor niet-NIP leden
€ 15 voor NIP-studentleden

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd voor K&J psycholoog NIP, A&G psycholoog NIP, Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIP, Eerstelijnspsycholoog NIP en herregistratie KP/KNP (FGZPT).

Organisatie: Sectie GGZ
Locatie: HNK, NIP, 2e verdieping, Artur v Schendelstraat 650, Utrecht