ESPLAT conference  

Ben je als docent werkzaam op het gebied van de psychologie? Of heb je als psycholoog belangstelling voor onderwijs en leren in de psychologie? Mis deze primeur niet en leer van je internationale collega’s!

 

European educational conference for psychologists, teachers and researchers (ESPLAT)

De eerste editie van het nieuwe tweejaarlijkse ESPLAT-congres vindt van 25-27 september plaats in Utrecht. Vanuit het NIP zijn we daar trots op en we leveren dan ook graag een bijdrage aan de organisatie.

 

Over ESPLAT

Doel van de dit jaar opgerichte ESPLAT (European Society for Psychology Learning and Teaching) is het optimaliseren van kwaliteit van psychologieonderwijs op alle niveau’s en het delen van psychologische kennis en evidence- based onderwijsmethodieken. De ESPLAT biedt docenten en onderzoekers een (online en offline) platform om ervaringen te delen, contacten te leggen en van elkaar te leren op Europees niveau. 

 

Pyschologie in brede zin

Het thema van de conferentie is ‘Teaching and learning to foster the psychologist of the future’ en dekt het psychologie-onderwijs op alle niveau’s (academisch niveau, postmaster-niveau en op middelbare schoolniveau voor die landen waar psychologie als vak wordt aangeboden).

De keynotes gaan onder meer over diversiteit, evidence-based leren en ‘psychological literacy’ – het toepassen van psychologische kennis in het dagelijks leven. Er worden ook presentaties gegeven door collega’s van de verschillende Nederlandse universiteiten.

 

Meer informatie en aanmelden

Organisatie: ESPLAT
Locatie: Paushuize, Utrecht