Drieluik Probleemgedrag bij dementie, van lijden naar leiderschap

Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) organiseert samen met het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) en de PgD – Psychologische expertise voor de ouderenzorg een drieluik van seminars onder de titel ‘Probleemgedrag bij dementie, van lijden naar leiderschap’. 

Met dit drieluik dragen CCE, PgD en NIP sectie Ouderenpsychologie bij aan de implementatie van de Richtlijn probleemgedrag bij mensen met dementie (Verenso & NIP, 2018), en aan het interdisciplinair samenwerken bij de aanpak van probleemgedrag.

De seminars sluiten nauw aan bij de dagelijkse praktijk van (GZ-) psychologen, verpleegkundig specialisten, specialisten ouderengeneeskunde en teamcoaches die samenwerken in multidisciplinaire teams. In de seminars is veel aandacht voor de invloed van organisatiedynamieken op het ontstaan en voortbestaan van probleemgedrag. Mede om die reden zijn de seminars dan ook bijzonder geschikt voor bestuurders, directeuren en leidinggevenden in de VVT.

CCE, PgD en NIP nodigen je van harte uit om deel te nemen aan deze seminars. Het is mogelijk om in te schrijven voor afzonderlijke seminars binnen het drieluik.

Complete programma Drieluik

De 1e twee bijeenkomsten hebben inmiddels met succes plaats gevonden. Je kunt je nog aanmelden voor het laatste seminar op 28 januari 2022.
Dit laatste seminar vindt in verband met Corona maatregelen online plaats.

Seminar 3 – 28 januari 2022

De gamechanger

Het laatste seminar staat in het teken van preventie van probleemgedrag door de inrichting van de zorgorganisatie.

De inrichting van de zorgorganisatie en het gezamenlijk opstellen van beleid gericht op probleemgedrag staan centraal. Ontdek als behandelaar (psycholoog, verpleegkundig specialist en specialist ouderengeneeskunde) welke rol jij hebt op organisatieniveau en leer als manager hoe je optimaal samenwerkt met zorgprofessionals binnen de organisatie.

Centraal staan:

  • De vroegsignalering van probleemgedrag
  • De zorg voor methodisch werken, waardoor preventie en behandeling van probleemgedrag op een structurele wijze in het zorgproces geïntegreerd worden
  • Het gezamenlijk gesprek over de wereld van morgen: is probleemgedrag echt te voorkomen?

Programma 28 januari 2022

 

Inschrijven

 

Tijden

Elk seminar duurt van 13.00 -17.00 uur. De inloop is vanaf 12.30 uur.

 

Locatie

28 januari 2022 – I.v.m. Corona online

 

Kosten

Leden PgD en NIP € 65,- per seminar, gehele drieluik € 175,-

Niet leden € 115,- per seminar, gehele drieluik € 325,-

 

Accreditatie

Accreditatie, bij deelname aan het gehele drieluik, wordt aangevraagd voor specialisten ouderengeneeskunde en verpleegkundig specialisten.

 

Maatregelen

Deze bijeenkomst vindt plaats volgens de dan geldende maatregelen vanuit de overheid met betrekking tot COVID-19. Het kan zijn dat er alleen met de corona app toegang tot de bijeenkomst mogelijk is. Dit is afhankelijk van de dan geldende regels. Mocht de bijeenkomst niet door kunnen gaan in deze vorm i.v.m. aanscherping van deze maatregelen dan zullen we de bijeenkomst annuleren met restitutie van de entreeprijs, verplaatsen met de mogelijkheid tot restitutie wanneer de nieuwe datum voor jou niet passend is of omvormen naar een online bijeenkomst. In dat laatste geval zal er deels restitutie plaatsvinden indien mogelijk.

Organisatie: CCE, PgD en NIP
Locatie: Online