Donderdagbijeenkomst Slaap

Hoe onderscheid je als psycholoog gezonde slaap van verstoorde slaap? En wat zijn de diagnostiek- en behandelmogelijkheden bij slaapstoornissen? Wat kan je zelf doen en wanneer verwijs je door? Op de donderdagbijeenkomst over slaap kom je hier meer over te weten. Schrijf je nu in!

 

Eén op de drie Nederlanders slaapt wel eens slecht. Ca. 10 % van deze mensen voldoet aan de diagnose van een slaapstoornis. Meestal is dit insomnie (problemen met in- en doorslapen). Bij veel psychiatrische aandoeningen is verstoorde slaap één van de kenmerken. Slaap je slecht, ben je ook gevoeliger voor bijvoorbeeld depressie. In deze donderdagavond bijeenkomst van de sectie GGZ van het NIP wordt zowel gezonde als verstoorde slaap uitgelegd. Hoe kun je als psycholoog alert op zijn op onderliggende slaapstoornissen? Na afloop heb je meer inzicht in de behandel- en diagnostiek mogelijkheden.

 

Over de spreker

Karin van Rijn is GZ-psycholoog en somnoloog bij het Slaap-Waak Centrum van Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) in Zwolle. Zij behandelt patiënten met slaapklachten en is gespecialiseerd in circadiane ritmiek klachten. Daarnaast geeft zij onderwijs en is praktijk- en werkbegeleider voor de GZ-opleiding.

 

Programma

17.30-18.00 uur:               Ontvangst met soep en broodjes

18.00-19.30 uur:               Gezonde en verstoorde slaap (o.a. relatie slaapstoornissen en psychiatrische aandoeningen)

19.30 -21.00 uur:              Diagnostiek- en behandelmogelijkheden (verdieping en casuïstiek)

 

Kosten

€ 15,- voor NIP-leden

€ 100,- voor niet NIP-leden

Deelname vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Nog geen lid? Meld je nu aan als lid en maak meteen gebruik van het voordelige ledentarief voor deze bijeenkomst.

 

Accreditatie

Reeds toegekend: Accreditatiebureau FGzPT 3 punten, NIP-Eerstelijnspsychologie herregistratie 3 punten, NIP-Lichaamsgericht Werkend Psycholoog – Algemene kennis en vaardigheden 1,5 pnt en interventievaardigheden pnt, NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG): herregistratie 3 punten, K&J/OG opleiding – behandeling: 1,5 punt

A&G psycholoog NIP: aanvraag nog in behandeling

 

Inschrijven:

 

 

 

 

 

Organisatie: Sectie GGZ
Locatie: NIP, HNK-gebouw, 2e verdieping, Arthur van Schendelstraat 650 te Utrecht