De veerkracht van de psyche – feestelijk congres voor alle NIP-leden

Het NIP bestaat 80 jaar! Dat vieren wij graag met een feestelijk congres. Je bent van harte welkom op vrijdag 1 februari 2019 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

 

Een beroepsvereniging kan niet zonder leden, hoe meer leden het NIP heeft, hoe slagvaardiger en daadkrachtiger we kunnen zijn. We zijn dus erg blij met jouw steun en daarom bieden wij je dit congres kosteloos aan.

De maatschappij stelt hoge eisen aan mensen en wordt steeds ingewikkelder. Dat zorgt voor stress. We worden steeds ouder en willen geestelijk en lichamelijk gezond blijven. Veerkracht is daarbij belangrijk – het zorgt ervoor dat je beter kunt omgaan met de uitdagingen van het leven.

Hoe kun je als psycholoog mensen helpen om veerkrachtig in het leven te staan?

Jos Brosschot, Matthijs Steeneveld en Malou Timmers gaan in op deze vraag. Ieder vanuit hun eigen discipline en expertise. Tijdens het congres horen wij ook graag jouw mening en inbreng, zodat we aan het eind van het congres vol inspiratie de volgende 80 jaar ingaan!

Programma

13:00 uur  Inloop

13:30 uur  Opening door Vera Naber en Aart Franken, Algemeen Bestuur NIP

13:45 uur  Malou Timmers van het Institute of Positive Health komt ons inspireren met de vraag hoe het gedachtegoed van positieve gezondheid ons nét even anders kan laten kijken naar onszelf, de maatschappij en vooral: ons vak.

14:30 uur  Uitreiking Scriptieprijs Forensische Psychologie

14:45 uur  Pauze

15:15 uur  Jos Brosschot, bijzonder hoogleraar psychofysiologische mechanismen van alledaagse stress aan de Universiteit Leiden, gaat in op één van de belangrijkste vijanden van gezondheid: langdurige stress.

16:00 uur  Matthijs Steeneveld, trainer, positief psycholoog en auteur, schreef een boek over veerkracht. Hij verbindt de wetenschap en praktijk van positieve psychologie in zijn werk. Matthijs laat zien hoe veerkracht kan groeien door een gezonde balans tussen het erkennen van de pijn van het vallen en het leren dat we weer kunnen opstaan.

16:45 uur  Interactie: wat neem jij morgen aan veerkracht mee naar je werk en hoe kunnen wij positieve gezondheid als beroepsgroep inzetten in de ontwikkeling van ons vak?

17:15 uur  Afsluiting en Borrel

Accreditatie wordt aangevraagd.

Graag tot ziens op vrijdag 1 februari 2019!

Lees meer over de sprekers

 

Praktische informatie

Tijd:             13.00 – 17.00 uur met aansluitend een borrel.

Locatie:       Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

Deelname:  Exclusief voor NIP-leden (geen deelnamekosten)

 

Live volgen of terugkijken

Het congres is al volgeboekt, dus aanmelden is niet meer mogelijk. Wel kunt u het congres volgen via de livestream en later terugkijken.

Verhinderd?

Wij zijn natuurlijk heel blij dat zoveel mensen ons 80-jarig bestaan willen meevieren, maar het betekent ook dat we leden moesten teleurstellen. Ben je onverwacht verhinderd? Dan horen wij dat graag via secretariaat@psynip.nl want dan maken wij graag iemand van de wachtlijst blij!

Organisatie: NIP, Utrecht
Locatie: Amsterdam