Gedragsoplossingen voor de moeilijke groep

De meeste leraren zijn tevreden met hun groep. Het is er gezellig, er hangt een goede sfeer, er wordt goed gewerkt. Er zijn ook leraren die ’s ochtends met buikpijn de klas in stappen. De onzekerheid is groot over wat er vandaag weer zal gebeuren….

De onzekerheid van leraren is helaas vaak duidelijk voor de leerlingen, wat een versterkend effect heeft op hun toch al uitdagende gedrag. Leraren die zichzelf desondanks staande weten te houden, zijn aan het einde van de dag uitgeput. Ze zien nog weinig positieve punten en zijn voor hun gevoel alleen bezig met het reageren op negatief gedrag. Kees van Overveld heeft in de afgelopen jaren vele leerkrachten begeleid met hun ‘moeilijke groep’. In zijn presentatie vertelt hij over zijn ervaringen in de begeleiding van leraren. Daarnaast geeft hij inzicht in het functioneren van moeilijke klassen en wat er misgaat in de interactie tussen leraar en leerlingen.

Programma

10.00 u Inloop met thee en koffie
10.15 u  Start bijeenkomst met spreker Kees van Overveld
12.15 u  Einde bijeenkomst

 

Accreditatie

Voor de bijeenkomst wordt accreditatie aangevraagd voor het Register van Kinder- en Jeugdpsycholoogen NIP/ NVO register Orthopedagoog Generalist.

 

Locatie

Zalen van Zeven, Kerkzaal, Boothstraat 7, Utrecht

 

Kosten

Toegang NIP leden:   €25,-
Toegang NVO leden:  €35,-
Toegang niet leden:  €50,-
Toegang studenten:   €10,-

 

Nog geen NIP-lid?

Maak meteen bij je aanmelding voor deze bijeenkomst gebruik van onze ledenkorting door direct lid te worden. Vink op het aanmeldformulier de extra optie aan en ga daarna meteen door naar de pagina lid-worden en meld je aan!

 

Aanmelden

Organisatie: Werkgroep Schoolpsychologen
Locatie: Zalen van Zeven, Boothstraat 7, Utrecht