Cliëntgericht werken met Feedback Informed Treatment (FIT)

Laat je inspireren om met FIT te gaan werken! Leer de basisprincipes van Feedback Informed Treatment (FIT) en leer meer omtrent de wetenschappelijke onderbouwing, het vraagstuk van effectievere zorg leveren, transparantie bieden, kwaliteit verbeteren en wat FIT hierin kan betekenen.

Informatie over de bijeenkomst
Feedback Informed Treatment (FIT) is een evidence-based  werkwijze, waarbij de directe feedback van de cliënt(en)  over de behandeling centraal staat : “Werkt het voor U wat wij samen doen?”

Fit kan toegepast worden bij alle methodieken, bij diverse doelgroepen (volwassenen, kinderen, jeugdigen, echtparen, gezinnen, groepen) en in diverse settings (ambulant, residentieel etc.)
Onderzoek heeft aangetoond dat het systematisch toepassen van FIT leidt tot verbetering van uitkomsten en efficiëntie van de behandeling.
FIT is een werkwijze die in feite de behoefte aan ROM in de GGZ verbindt met een cliëntgerichte visie, gebruiksgemak, transparantie, kwaliteitsverbetering en kostenbesparing.  

Deelnemers kunnen voorafgaand aan de bijeenkomst casuïstiek inbrengen, zodat een van de casussen in de voorbereiding voor de bijeenkomst meegenomen kan worden. Ook is het mogelijk tijdens de bijeenkomst spontaan casuïstiek in te brengen.

Voor wie
De bijeenkomst is bedoeld voor alle psychologen die meer willen leren over FIT.

Met wie
De begeleiding is in handen van drs. Liz Pluut.
Liz is psycholoog-psychotherapeut (BIG). Zij werkt sinds vele jaren in de GGZ en is al vanaf 2010 betrokken bij het ICCE ( International Center for Clinical Excellence, Chicago ) als Senior Associate, Certified Trainer, Supervisor en Consulent  FIT. Liz heeft in 2017  FITindeGGZ Consultancy opgericht om ook in Nederland volgens de ICCE richtlijnen workshops, training, supervisie en consultatie over FIT te bieden.

Programma
17.00-17.30 uur:               Ontvangst met broodjes
17.30-18.00 uur:               FIT, ROM en cliëntgericht werken
18.00-19.00 uur:               Fundamenten van FIT
19.00-19.30 uur:               Pauze
19.30-20.30 uur:               Praktijk van FIT
20.30-21.00 uur:               Casuïstiek
21.00 uur:                         Afsluiting en borrel

Kosten
€ 25 voor NIP leden
€ 75 voor niet-NIP leden
€ 15 voor NIP-studentleden
€ 0 voor bestuursleden

Voor studentleden is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor K&J psycholoog NIP, A&G psycholoog NIP, Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIP, Eerstelijnspsycholoog NIP en herregistratie KP/KNP (FGZPT).

Klik hier om u aan te melden

Organisatie: sectie GGZ
Locatie: NIP kantoor - Utrecht