Bijeenkomst Systemisch Werken

In het gros van therapieën, is de systeemtherapie een bekende naam. In de systemische benadering staat niet de intrapsychische problematiek centraal, maar de interactie tussen mensen. Problemen van de aangemelde kinderen en jongeren worden in de (wederkerige) relationele context van het gezin beschouwd en niet gezien als rechtstreeks gevolg van het disfunctioneren van ouders en/of gezinnen. Hiermee is de hulp gericht op het zo wijzigen van destructieve interactiepatronen dat de gezinsleden zelf hun moeilijkheden weer kunnen oplossen.

Op zaterdag 2 maart zullen we middels een workshop aandacht geven aan systemisch werken. Tijdens de workshop zullen de volgende thema’s aan bod komen:

  • Introductie van de systeemvisie
  • Werken vanuit een vraaggerichte attitude. Dialoog gestuurde hulp.
  • Meervoudige Partijdigheid.
  • Inhoud en Betrekking
  • Circulaire causaliteit
  • Belief Systems

Ervaren systeemtherapeut Monica Jorna zal middels theorie én praktische oefeningen je meer inzicht geven in de wereld van systeemtherapie. Ook zal er ruimte zijn voor vragen en casuïstiek van deelnemers.

Voor wie
De bijeenkomst is bedoeld voor startende psychologen die op welke manier dan ook te maken hebben met dit onderwerp. Er zal ruimte zijn voor 20 deelnemers. NIP-leden gaan voor op niet-leden.

Met wie?
De middag zal worden verzorgd door Monica Jorna.
Monica is systeemtherapeute. Na haar studie Maatschappelijk Werk aan de Interculturele Leerroute van De Horst ging ze werken in een asielzoekerscentrum. Eerst als hulpverlener en later als manager. Ze is tegenwoordig werkzaam in de jeugdzorg, en daarnaast trainer en coach bij De Mix. Haar nieuwsgierigheid, humor en enthousiasme dragen bij aan sprankelende bijeenkomsten.

Locatie
De workshop vindt plaats in de Kargadoor in Utrecht (Oudegracht 36). De locatie is loopafstand van het station.

Programma
12:45 – 13:00              Inloop
13:00 – 16:00             Workshop*
16:00 – 17:00             Afsluitende borrel

*Bij verlate binnenkomst kan het zijn dat je pas in de pauze de ruimte in mag, zorg dus dat je op tijd bent.

Kosten
NIP-leden: 10 euro
Niet-leden: 40 euro

Nog geen NIP-lid?
Maak meteen bij je aanmelding voor deze bijeenkomst gebruik van onze ledenkorting door direct lid te worden. Vink op het aanmeldformulier de extra optie aan en ga daarna meteen door naar www.psynip.nl/wordlid en meld je aan als NIP-lid.

U kunt zich hier aanmelden

Organisatie: Sectie Startende Psychologen
Locatie: De Kargadoor - Utrecht