Bijeenkomst Gender en GGZ

Hoe kun je als hulpverlener en zorgprofessional rekening houden met sekse en gender bij mentale gezondheid? Uit onderzoeken en uit de praktijk weten we dat sekse en gender bij het uiten, de diagnose en de behandeling van mentale klachten een belangrijke rol kunnen spelen.

De afgelopen jaren hebben experts uit het veld dit thema op de kaart gezet en probeerden onderzoekers binnen het Kennisprogramma Gender en Gezondheid ontbrekende kennis boven tafel te krijgen.

Op 3 februari 2021 organiseert WOMEN Inc. samen met de Alliantie Gender en GGZ de online bijeenkomst Gender en GGZ. Namens het NIP zijn bestuurslid Andrea van der Meer en directeur Monique Rook aanwezig bij deze bijeenkomst.

 

Tijdens deze bijeenkomst delen onderzoekers en experts de nieuwste inzichten uit onderzoek en de praktijk. Daarnaast gaan we in gesprek over hoe een gendersensitieve geestelijke gezondheidszorg leidt tot gelijke kansen op gezondheid voor iedereen, en bieden we hulpmiddelen en praktische tips waarmee u in de praktijk aan de slag kunt.

De ochtend staat onder leiding van moderator Diana Matroos. Momenteel zijn wij druk bezig met het vormgeven van het programma. Naast ons inhoudelijke programma, zal de feestelijke start van de nieuwe Alliantie Gender en GGZ een belangrijk programmaonderdeel zijn. Deze Alliantie – bestaande uit:

  • Het NIP
  • de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie,
  • de Nederlandse vereniging Gender en Gezondheid
  • Landelijke vereniging POH-GGZ
  • Samen Sterk zonder Stigma
  • MIND
  • de Nederlandse ggz

– zal haar plannen voor het komende jaar presenteren, waarmee we tot een gezondheidszorg op maat kunnen komen.

Als je je inschrijft ontvang je vanzelf updates over het programma.

Datum: woensdag 3 februari 2021
Locatie: online
Tijd: 9.30 – 12.00 uur
Accreditatie: wordt aangevraagd
Kosten: deelname is gratis

Voor eventuele vragen mail naar registratie@womeninc.nl.

 

Aanmelden

Organisatie: Women, Inc, Alliantie Gender en GGZ
Locatie: Online