Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie 2019

Vanuit de NIP-sectie Startende Psychologen is mij gevraagd een geaccrediteerde basiscursus cognitieve gedragstherapie te geven die zowel voldoet aan alle formele eisen die de VGCt aan een dergelijke cursus stelt als die tegemoetkomt aan de behoeften van jonge en beginnende behandelaren om aandacht te schenken aan de “basics” van het vak.

Ik bied een programma op maat aan met aandacht voor methoden en technieken van behandeling, de therapeutische relatie en – natuurlijk – de persoon van de (beginnend) behandelaar. “Extra’s” bovenop een gewone basiscursus CGT zijn o.a. het inzetten van een tweede docent op een cursusdag specifiek over de therapeutische relatie, gebruikmaking van een trainingsacteur, individuele tussenevaluatie-gesprekken tussen docent en cursist.

Deze 100-uurscursus wordt in 2019 eenmalig gegeven, verdeeld over 14 dagen van 9.00 – 16.30 uur. Het basisintroductiegedeelte (5 dagen) vindt in Utrecht plaats en het vervolggedeelte bij mij thuis in Maarssen. Mijn huis is goed bereikbaar per bus. Als je met de auto komt kan er voor de deur (gratis) worden geparkeerd.

Doelgroep
Leden van de sectie Startende Psychologen hebben voorrang bij inschrijving. Ook psychologen die geen werkplek hebben, geen werkervaringsplek dan wel een betaalde werkplek hebben zijn welkom op deze cursus. De cursus wordt zoveel mogelijk op maat gemaakt voor de verschillende doelgroepen waarmee cursisten werken.

 • Meer weten over de inhoud van de cursus, algemene leerdoelen en literatuur: zie deze pagina

Certificaat
Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond. Het certificaat is geldig voor VGCt en voor NIP- NVO.

Docent
Drs. C.H. Machielsen is klinisch psycholoog, psychotherapeut, cognitief gedragstherapeut, supervisor VGCt en docent/praktijkopleider voor de GZ-opleiding aan de RINO. Lees meer over zijn achtergrond.

Cursusdata 2019

 • Locatie: basisintroductiegedeelte (5 cursusdagen) in werfkelder aan de Oude Gracht 42 te Utrecht ; specifieke gedeelte (9 cursusdagen) te Molenweg 18 Maarssen
  Ritme: intensieve start voor de zomervakantie, na de zomer start met twee dagen achtereen, dan om de twee weken een dag.

Dag 1, dag 2 en dag 3: dinsdag 4 juni, woensdag 5 juni en zaterdag 8 juni (Utrecht)
Dag 4 en dag 5: woensdag 19 juni en zaterdag 22 juni (Utrecht)

Dag 6 en dag 7: maandag 2 september en dinsdag 3 september (Maarssen)
Dag 8: dinsdag 17 september (Maarssen)
Dag 9: dinsdag 1 oktober (Maarssen)
Dag 10: dinsdag 15 oktober (Maarssen)
Dag 11: dinsdag 29 oktober (Maarssen)
Dag 12: dinsdag 12 november (Maarssen)
Dag 13: dinsdag 26 november (Maarssen)
Dag 14: dinsdag 3 december (Maarssen)
Reservedatum: dinsdag 17 december 2017 (Maarssen)

Kosten
€2400,- (deelname cursus, artikelen, koffie/thee, soep & stokbrood als lunch). Er komt ca. €120,- bij voor aanschaf boeken.

 • Nog geen NIP-lid?
  Maak meteen bij je aanmelding voor deze cursus gebruik van onze ledenkorting door direct lid te worden. Vink op het aanmeldformulier de extra optie aan en ga daarna meteen door naar www.psynip.nl/wordlid en meld je aan als NIP-lid bij de sectie Startende Psychologen.
  Let op: jouw inschrijving is pas definitief na aanbetaling van 500 euro.
  De groep gaat door indien er 14 cursisten per groep zijn.

Inhoudelijke vragen over de cursus? Mail gerust naar Guido (g.machielsen@hetnet.nl) Voor vragen over de inschrijving graag contact opnemen via secretariaat@psynip.nl

Organisatie: Sectie Startende Psychologen
Locatie: Utrecht centrum en Maarssen