A&O Winterschool: Online interactie voor gevorderden

De sectie A&O van het NIP organiseert deze winter de A&O Winterschool, inhoudelijke nascholingsdagen van hoge kwaliteit op post masterniveau. Deze middag gaat over ‘Online interactie voor gevorderden’, speciaal voor diegenen die al ervaring hebben met online interactie, maar zich er verder in willen verdiepen. Deze middag wordt ingevuld door Matthijs Steeneveld, een ervaren practitioner, werkt als positief organisatiepsycholoog, trainer, adviseur en docent.

 

Online interactie voor gevorderden – winterschool met co-creatie

Het afgelopen jaar zijn we meer ervaren geraakt in online bijeenkomsten begeleiden. Of het nu gaat om training of brainstorm, vergadering of teamcoaching: veel was en is online. Maar soms zoek je misschien nog nieuwe tips, aandachtspunten en handigheidjes. Misschien wil je vaker werken met visuele tools of loop je tegen problemen aan. Deze winterschool is speciaal voor psychologen die al online werken met groepen en verdieping zoeken. We gaan vooral samen aan de slag met kennis delen, antwoorden zoeken en ervaren wat werkt. Matthijs Steeneveld deelt eigen ervaringen en faciliteert ons om onze online vaardigheden te ontwikkelen. De focus ligt daarbij op de interactie en energie: hoe zorg je dat deelnemers actief meedoen, dat men gemotiveerd is en deelnemers wat uit een bijeenkomst halen? Het wordt een bijeenkomst waarin we vooral uitwisselen met elkaar.

Het programma is natuurlijk zo opgebouwd dat de energie en actieve deelname wordt gestimuleerd. Naast actieve pauze-opdrachten maken we gebruik van verschillende technische mogelijkheden. Er zit een kleine voorbereidende opdracht met Miro in, zodat je met de techniek kunt oefenen voor de bijeenkomst.

 

 

Matthijs Steeneveld

Matthijs Steeneveld is psycholoog NIP en werkt als positief organisatiepsycholoog als trainer, adviseur en docent. In 2020 verscheen zijn boek HYBRIDE, over het faciliteren van interactieve, online/hybride bijeenkomsten. Hij helpt organisaties, teams en individuen om beter en fijner samen te werken, met meer energie en effectiviteit. Daarnaast leidt hij professionals op om te werken met positieve psychologie. Hij is redactielid van het Tijdschrift Positieve Psychologie. Meer op www.msteeneveld.nl/hybride

 

 

 

 

Programma

13:30 uur          Start programma
16:30 uur          Einde programma

 

 

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd voor Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP & Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP voor:
3 PE-punten voor het bijwonen van deze workshop.

 

Kosten voor deze middag:

NIP-leden:                                     € 75
niet NIP-leden:                              € 150
studentlid  SPS- NIP:                    € 25
startertende psycholoog NIP-lid:   € 40

 

 

Je ontvangt de inloggegevens voor deze online scholing een dag voor de aanvang van de scholing per mail.

 

 

 

Organisatie: sectie A&O
Locatie: Online