A&O Winterschool (Online) – Effectief management van diversiteit

De sectie A&O van het NIP organiseert deze winter de A&O Winterschool, inhoudelijke nascholingsdagen van hoge kwaliteit op post masterniveau. Deze ochtend gaat over effectief management van diversiteit en wordt ingevuld door prof. dr. Astrid Homan. De Winterschool is exclusief toegankelijk voor academisch geschoolde A&O en A&G psychologen.

In deze winterschool bijeenkomst wordt stil gestaan bij de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van het management van diversiteit. Toenemende participatie, globalisering, internationalisering, migratie en andere demografische veranderingen creëren steeds meer diversiteit op het werk en in de samenleving. Organisaties worstelen niet alleen met de vraag hoe de diversiteit in de organisatie te vergroten en te behouden (op alle hiërarchische niveaus), maar ook hoe deze verschillen effectief aangestuurd kunnen worden. Verschillen tussen mensen kunnen van grote invloed zijn op de effectiviteit en kwaliteit van hun sociale interacties. In deze bijeenkomst zullen zowel belangrijke inzichten wat betreft het vergroten van diversiteit als het effectief managen van de aanwezige verschillen aan bod komen. Op basis van empirische resultaten op individueel, team, en organisatieniveau zullen praktische implicaties besproken worden.

Over de docent


Prof. dr. Astrid Homan is als professor werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam met als expertise diversiteit in teams.

 

 

 

 

 

In deze module van NIP Winterschool vertaalt zij beschikbare kennis en inzichten uit de wetenschap in handzame informatie en interventies voor de praktijk.

Voorafgaand aan de bijeenkomst zullen artikelen worden opgestuurd.

Online programma

13:30 uur          Start programma
16:30 uur          Sluiting

Doelgroep

De A&O Winterschool is exclusief toegankelijk voor academisch geschoolde A&O en A&G psychologen.

 

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd voor Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP & Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP voor:
3 PE-punten voor het bijwonen van deze middag.

 

Kosten

NIP-leden:                                                 € 75
niet leden:                                                 € 150
studenten SPS-NIP lid:                             € 25
startende psychologen NIP-lid:                 € 50

 

Aanmelden

Je kan je binnenkort voor deze A&O Winterschool aanmelden.

Organisatie: sectie A&O
Locatie: Online