Online Scholing – Statushouders aan het werk (drieluik)

Deze online scholing over ‘Statushouders aan het werk’ is een samenwerking tussen de Centrale Werkroep Mensenrechten & Psychologie en de sectie A&O van het NIP.

 

Drieluik Statushouders aan het werk

Op 20 juni is de internationale dag van vluchtelingen en migranten. Rondom dit thema organiseren wij deze online scholing over Statushouders aan het werk. De online bijeenkomsten vinden plaats op 10, 17, en 24 juni, van 16.00 – 18.00 uur. De thema’s van de bijeenkomsten zijn interculturele communicatie, statushouders en de sociale context, en inclusieve organisatie. Elke bijeenkomst bestaat uit een wetenschappelijke inleiding over de stand van zaken rondom het thema van de middag en twee interactieve workshops die verzorgd worden door een diverse groep van deskundigen.

Deelname aan de arbeidsmarkt is belangrijk voor de succesvolle integratie van statushouders (vluchtelingen die asielvergunning hebben gekregen) en vraagt de inzet van veel partijen: de statushouders zelf, overheden, vrijwilligersorganisaties en werkgevers. Met name de rol van werkgevers om te zorgen dat statushouders niet alleen aan het werk komen maar ook aan het werk blijven is onderbelicht. NIP-psychologen kunnen hierin een belangrijke coördinerende rol spelen.

 

Inhoud

Tijdens deze online scholing worden vanuit de wetenschap de laatste inzichten gepresenteerd, onder andere over het ‘ecosysteem’ van de dynamiek van alle betrokken partijen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk en over het effectief integreren van vluchtelingen in het arbeidsproces.

Het drieluik ‘statushouders aan het werk’ biedt een drietal online workshops waarin de deelnemers een aantal praktische vaardigheden kunnen oefenen om met dit onderwerp in hun eigen praktijk aan de slag te kunnen. Ook voor collega’s die zich met inclusie van andere groepen bezighouden biedt deze reeks bijeenkomsten waardevolle inzichten.

Nadere informatie over het programma volgt.

 

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd voor Eerstelijnspsycholoog NIP, Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP & Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP.
Voor het verkrijgen van deze punten dien je alle drie de bijeenkomsten aanwezig te zijn.

 

Datum

De online bijeenkomsten vinden plaats op 10, 17, en 24 juni, van 16.00 – 18.00 uur.

 

Kosten

NIP-leden:                                              € 45
niet NIP-leden:                                       € 250
Studentlid SPS- NIP:                             € 30
Startende psycholoog NIP-lid:               € 30

Je ontvangt de inloggegevens voor deze online scholing een dag voor de aanvang van de scholing per mail.

 

Aanmelden

Deze online scholing bestaat uit drie digitale bijeenkomsten op 10, 17 en 24 juni van 16.00 – 18.00 uur.
Je meld je via onderstaande knop aan voor alle drie de bijeenkomsten, de bijeenkomsten kunnen helaas niet los gevolgd worden.

 

 

 

 

Organisatie: NIP
Locatie: Online